Nettipoliisi etävieraana päiväkodeissa

Neljä Turun Molla-päiväkotia saivat 27.5. etävieraaksi nettipoliisin, joka kertoi lapsille liikenneturvallisuudesta sekä poliisin työstä. Poliisi vieraili TOP-keskuksessa, josta esitys lähetettiin Lync-ohjelman välityksellä esiopetusryhmiin. Vierailun aikana keskusteltiin muun muassa liikennemerkeistä ja -säännöistä sekä poliisin tunnistamisesta ja tehtävistä.

Vinkkejä saatiin muun muassa tulevaa koulun alkua ja koulutiellä kulkemista varten. Lapset saivat esittää poliisille myös omia kysymyksiä – niitä heräsikin niin poliisin tehtävistä, kuin säännöistä ja niiden noudattamisesta ylipäätäänkin. Liikennemerkkeihin oli jo perehdytty päiväkodissa ja omassa lähiympäristössä aikaisemmin ja ne olivat monella hyvin muistissa. Paljon uuttakin kuitenkin opittiin, esimerkiksi nettipoliisin työtehtävistä ja turvallisesta liikkumisesta kävellen ja pyörällä.

Poliisia kuunneltiin kiinnostuneina ja tarkkaavaisina, ja osassa päiväkodeista keskustelua aiheesta jatkettiin vielä pitkään tilaisuuden jälkeenkin. Kivaa oli nähdä myös toisten eskariryhmien lapset web-kameran välityksellä!

Mukavaa oli ja paljon opittiin – tervetuloa Riku meille uudestaankin! 🙂