Viime viikolla jaettiin oppilaille lopulliset koenumerot, jonka jälkeen keräsin oppilailta palautteen kokeesta ja opetuksesta käyttäen Socrativea (suosittelen).

Ensimmäiseksi kysyin miten hyvin koe mittasi tunnilla opiskeltuja asioita. Vastaukset olivat lähinnä ”hyvin” tai ”melko hyvin” (eli arvosanat 3/5 tai 4/5).

Oppilaiden mielestä kokeessa hyvää oli, että netti sai olla käytössä. Toisaalta monet valittivat kokeen olleen liian pitkä tai aikaa liian vähän. Kiitosta tuli myös siitä, että koepisteet olivat heti nähtävissä. Toisaalta oppilaita harmitti, että kone rokotti kirjoitusvirheistä tai väärässä muodossa olleesta vastauksesta. Kävimme kyllä paperit vielä läpi näiden ”kirjoitusvirheiden” vuoksi.

Kysyin myös, että haluavatko sähköisiä kokeita jatkossa. Yleisimmät vastaukset olivat ”silloin tällöin” tai ”joka kerta”, mutta myös ”ei enää ikinä” keräsi kannatusta.

Sellaista tällä kertaa. Jos joku kemianopettaja (tai muuten asiasta innostunut) haluaa tutustua kokeeseen, niin ota yhteyttä kimmo.lehtinen@turku.fi.

Kokeilussa sähköinen koe – palaute